Новини проекту
Найзахопливіші детективи для підлітка
Wizeclub Education: курси додаткової освіти в Україні
Що робити, якщо болить поперек
Онлайн академія Mate academy – від мрії потрапити в IT до першої роботи
Мобільні додатки для підтримки організації навчання та співпраці в освітньому процесі
Школа англійської для дітей: важливість навчання та як вибрати кращу школу
Хто такий Зевс?
Вивчаємо англійську за допомогою читання
Благодійність та соціальна відповідальність бізнесу
Як обрати надувний басейн?
Як створити і розкрутити групу у Фейсбуці без блокування
Практичні рекомендації по вибору школи англійської мови
Options for checking articles and other texts for uniqueness
Різниця між Lightning та USB Type-C: одна з відмінностей iPhone
Столична Ювелірна Фабрика
Відеоспостереження у школі: як захистити своїх дітей?
Чим привабливий новий Айфон 14?
Розширений пакет за акційною ціною!
iPhone 11 128 GB White
Програмування мовою Java для дітей — як батьки можуть допомогти в навчанні
Нюанси пошуку репетитора з англійської мови
Плюси та мінуси вивчення англійської по Скайпу
Роздруківка журналів
Either work or music: 5 myths about musicians and work
На лижі за кордон. Зимові тури в Закопане
Яку перевагу мають онлайн дошки оголошень?
Огляд смартфону Самсунг А53: що пропонує південнокорейський субфлагман
БЕЗПЕКА В ІНТЕРНЕТІ
Вітаємо з Днем Вчителя!
Портал E-schools відновлює роботу
Канікули 2022
Підписано меморандум з Мінцифрою!
Голосування
Як Вам новий сайт?
Всього 82 людини

Звіт директора Рубіжанської СШ І-ІІІ ступенів № 2 Ошнека Олександра Анатолійовича про роботу школи в 2017-2018 навчальному році

Дата: 23 серпня 2018 о 08:51, Оновлено 29 серпня 2018 о 13:15
569 переглядів

       22 травня 2018 року відбувся звіт директора Ошнека Олександра Анатолійовича про роботу школи в 2017-2018 н.р.

       Шановні  батьки, колеги  та  гості  нашого сайту.

Підходить до свого завершення 2017-2018 навчальний рік і, відповідно до «Положення про порядок звітності директора про свою роботу та про роботу школи перед трудовим колективом, батьками, представниками громадськості», я  в  черговий  раз  звітую  перед  вами про роботу нашого начального закладу.

       У своєму сьогоднішньому звіті я представлю вам інформацію про нашу школу, чим вона жила, як працювала, які у неї потреби і чого нам вдалося досягти в цьому навчальному році.

       Школа – це другий дім, як для наших учнів, так і для нас, учителів. І тому ми всіляко намагалися, щоб наш дім був комфортним, затишним і безпечним, а також, щоб у ньому були створені всі необхідні умови для отримання гідної освіти та виховання наших дітей.

     Загальна інформація про школу

      Друга школа знаходиться в комунальній власності Рубіжанської міської ради.

      У цій будівлі школа працює з 1978 року. Спочатку проектна потужність будівлі школи була розрахована на 1648 учнів.

      Однак, з тих пір норми наповнюваності класів учнями суттєво змінилися, крім того, з 2005 року два поверхи одного крила будівлі нашої школи займає міське управління освіти. В наслідок цього будівля школи має повне завантаження.

      На сьогоднішній день наша школа є другою за чисельністю учнів у місті після 10-ї школи.

      У цьому навчальному році в школі навчалося 22 класи, у яких на початок року налічувалося 547 учнів. Середня наповнюваність класів по школі становить 24,9 учнів.

      Працювало 2 групи продовженого дня, одна з яких з денним сном першокласників. Для цього в нас є кімната відпочинку з відповідними меблями  та  постільною  білизною.

      Також  для  малюків  є  ігрова  кімната  з  сухим  басейном.

      Для адаптації майбутніх першокласників до школи в цьому навчальному році у нас працювала «Школа майбутнього першокласника». Заняття в цій школі, безкоштовно проводили вчителі початкових класів, англійської мови та практичний психолог. З жовтня по квітень ці заняття пройшли 45 шестирічок.

     Завдяки цій роботі на сьогоднішній день в 1-ші класи наступного навчального року  вже  подано  60 заяв  батьків  майбутніх  першокласників.

     Школа працює за п'ятиденним режимом, в одну зміну, за семестровою системою.

     Навчально-виховний процес ведеться в груповій формі. Однак для 3-х учнів з особливими потребами, за станом здоров'я, відповідно до висновку ЛКК, була  організована  індивідуальна  форма  навчання.

     Перевагою нашої школи є її розташування в густонаселеному районі міста, в безпосередній близькості з міським Палацом культури, Дитячою школою мистецтв, Комплексом позашкільної роботи і міською станцією туристів.        З усіма цими установами ми підтримуємо тісні зв'язки. Наші учні відвідують їх гуртки  та секції, беруть участь  у спільних  з  ними  проектах  і  заходах.

      

    Земельна ділянка, на якій розташована наша школа, займає площу 2,8 га.  На цій території знаходиться будівля школи, тир з підсобними приміщеннями та спортивні споруди – це:

      - 2 волейбольні та 3 баскетбольні майданчики;

      - мале та велике футбольні поля;

      - містечко для занять легкою атлетикою з гімнастичними снарядами;

      - бігова доріжка.

     Територія  школи  по  периметру  огороджена  парканом.

     Кадрове забезпечення

      Колектив школи складається з 40 педагогічних працівників та 26 працівників обслуговуючого персоналу.

Всі наші вчителі мають повну вищу педагогічну освіту.

     33 вчителі – жінки  та 7 педагогів – чоловіки.

     Крім того, у школі працює 6 учителів-сумісників, які є працівниками міського управління освіти.

      На сьогоднішній день школа повністю укомплектована педагогічними кадрами.

      Показник  співвідношення вчитель / учень по школі говорить про те, що на одного педагога припадає - 13,7 учнів.

      Школа має хороший якісний склад педагогів:

   - 16  спеціалістів  вищої  кваліфікаційної  категорії  (що  становить  45%  від загальної  чисельності  педагогічного  складу);

   - 9 фахівців  першої  категорії  (це  22,5%  вчителів);

   - 5 фахівців  другої  категорії  (12,5 %  вчителів);

   - 8 фахівців  (20 %).

      У школі  працює 2 педагоги, що  мають  звання «Методист»  і  17 учителів, які  мають  звання «Старший  учитель»;

     - 1 досвідчений  педагог  нагороджений  значком «Відмінник  освіти України»;

     -  2 вчителі  нагороджені  Грамотою  Міністерства  Освіти  і Науки України.

     - 3 педагоги школи є керівниками міських методичних об'єднань      вчителів  різних  циклів.

      Такий  якісний  склад  учителів  свідчить про те, що рівень кваліфікації, досвіду та працездатності  педагогічного  колективу відповідає  сучасним вимогам.

      При  розстановці  кадрів  і  розподілі  педагогічного  навантаження адміністрація  школи  враховує  кваліфікацію  вчителя, результативність його роботи  в  попередні  роки,  вік,  досвід  і  суспільну  активність.

     Методична робота

     Методична робота вчителів велася відповідно до річного плану роботи школи.

     Упродовж року проводилися предметні тижні, майстер-класи, методичні майстерні, творчі звіти, тренінги. Налагоджено взаємовідвідування уроків з їх подальшим ретельним  аналізом.

     Учителі школи брали активну участь у роботі шкільних та міських методичних об'єднань, де  представляли  власні методичні напрацювання, робили  творчі  звіти,  ділилися  досвідом  роботи  з  колегами.

     Цінним  у  методичній  роботі  вчителів  є  орієнтація  педагогів   на творчість, на організацію науково-пошукової, дослідницької  роботи,  на пошук   нових,   більш   досконалих    педагогічних   технологій.   

     Колективом школи були підготовлені й проведені на високому методичному рівні 2 міських науково-практичні семінари, у ході яких наші педагоги  представили  досвід роботи  школи  на  міському  рівні.

Для визначення ступеня адаптації першокласників до школи проводились психолого-педагогічні консиліуми, під час яких вихователі та методист дитсадка обговорювали з учителями та шкільним психологом особливості адаптації дітей, обмінювалися практичними порадами та методичними рекомендаціями по роботі з малюками.

     Щорічно педагоги нашої школи є активними учасниками Всеукраїнського конкурсу «Учитель року». У цьому навчальному році вчитель фізичної культури Дембовський Юрій Миколайович посів І-е місце в міському турі цього конкурсу і представляв наше місто на обласному турі, в якому виборов ІІІ місце по області.

      Доброю традицією педагогів нашої школи є популяризація власних методичних напрацювань, і їх публікація в педагогічних виданнях. У цьому навчальному році свої методичні розробки та статті друкували: Ошнек Олександр Анатолійович, Медведєва Лариса Василівна, Вінюкова Оксана Володимирівна, Чернишова Яна Олександрівна, Обломій Олена Вікторівна, ЧередниченкоВалентинаОлександрівната Тур Світлана Іванівна.

      Важливе значення для професійного розвитку вчителя має атестація педагогічних кадрів, метою якої є стимулювання творчого зростання вчителів, підвищення їх педагогічної майстерності та поширення передового педагогічного досвіду.

          У цьому навчальному році 5 педагогів нашої школи пройшли планову атестацію, якій передували курси підвищення кваліфікації.

      В ході атестації проводилося вивчення досвіду роботи вчителів, шляхом відвідування їх уроків, виховних заходів, співбесід, анкетування учнів, вивчення думок колег.

      За результатами атестації двом учителям присвоєна друга кваліфікаційна категорія, троє – підтвердили кваліфікаційну категорію «спеціаліст вищої категорії», з яких одному вчителю було присвоєно педагогічне звання «Старший  учитель», а інший  в  черговий  раз  підтвердив  це  звання.

      Крім атестації, багато педагогів нашої школи пройшли тренінги професійного  розвитку,  отримавши  сертифікати  з різних напрямків навчання  та  виховання  дітей.

      Згідно з вимогами  Нової української школи 4 наших учителів початкових класів та 3 вчителі іноземної мови з метою опанування нового Державного  стандарту  початкової освіти та нових методів і форм роботи з майбутніми першокласниками  протягом року проходять  курси  підвищення  своєї  кваліфікації.

      Навчальна  діяльність

     Основним показником роботи школи завжди була і залишається якість знань учнів. Тому основна діяльність педагогічного колективу була націлена на  розкриття  інтелектуального  потенціалу  наших  дітей.     

     65 учнів школи взяли участь у ІІ, міському етапі, Всеукраїнських предметних олімпіад, за підсумками яких наша школа посіла ІІІ місце в рейтингу шкіл міста.

     Високі  результати  показали  учні  в олімпіаді з англійської мови, посівши  7  призових  місць, серед яких:

- три І-х місця: Кравченко Єва (8 клас), Бурлуцька Катерина (9-Б клас) та

Ландарь Іван (10 клас);

- два ІІ-х місця: Гусакова Олександра (9-А клас) та Григорова Єва (11 клас);

- два ІІІ-х місця: Грузд Ангелина (9-Б клас) та Каніна Марина (10 клас).

Переможців і призерів цієї олімпіади підготували вчителі англійської мови: Медведєва Лариса Василівна, Тюніна Юлія Миколаївна та Вінюкова Оксана Володимирівна.

     У міській олімпіаді з української мови ІІІ місце посіла учениця 10 класу Каніна Марина, яку підготувала вчитель української філології Овчаренко Валентина  Іванівна.

    Результати участі учнів в олімпіаді з французької мови в черговий раз підтвердили бажання наших дітей  вивчати другу іноземну мову. Призерами олімпіади стали: Теменко Анастасія (8 клас), Леміш Марія (8 клас), Толок Олександра (9-А клас), Бурлуцька Катерина (9-Б клас), Грузд Ангеліна (9-Б клас),  Манаєва Ірина (10 клас), Фільов Ігор (11 клас), Ульчич Олександр (11 клас). Учнів підготували вчителі французької мови Гончаренко Елеонора Юріївна  та  Масленникова  Олена  Василівна.

     В олімпіаді з російської мови дві учениці школи зайняли І місце. Це Бурлуцька Катерина (9-Б клас) та Каніна Марина (10 клас). Григорова Єва, учениця 11 класу в  цій олімпіаді посіла ІІІ місце. Дівчаток підготувала вчитель  російської  мови  та  літератури  Андрєєва  Ірина  Іванівна.

    Незважаючи на те, що школа є спеціалізованою з поглибленого вивчення іноземних  мов,  наші  учні  також  показали  високі результати  в олімпіадах

з математики,   фізики,  астрономії,   хімії,  біології,  географії,   історії   та  з

обслуговуючої   праці:  ІІ  місце з математики:  Ортинська Ольга (6-Б клас), учитель Обломій Олена Вікторівна,  ІІІ місце з фізики: Оридорога Данило      (8 клас), учитель Дубовик  Ірина  Григорівна.  Два призових місця з астрономії посіли учні 10 класу: ІІ місце – Обломій Олександр  і  ІІІ – Овчаренко Кирило, учнів  підготувала  вчитель Дубовик  Ірина  Григорівна.

Учень  10   класу   Литвиненко  Артемій    зайняв   три   призових   місця:

історія – І  місце,  учитель  Ємчук  Дмитро  Валерійович,  хімія – І місце, учитель Рудая Анна Анатоліївна, та біологія – ІІ місце, учитель Коблікова Людмила  Миколаївна.

    Два ІІ-х  місця  в олімпіаді  з  обслуговуючої  праці  посіли  учениця  8 класу Рибіна  Ольга  та учениця 10 класу Карпова Марія, учитель Мироненко  Валерія  Борисівна.

     Учень 10 класу Ландарь Іван посів третє місце в олімпіаді з географії, вчитель  Левандовська  Ольга  Михайлівна.

     За результатами міського етапу олімпіад 8 учнів нашої школи взяли участь у ІІІ, обласному етапі,  у якому посіли 5 призових місць: Ландарь Іван, учень 10 класу – ІІ місце з англійської мови, Григорова Єва, учениця 11 класу – ІІІ місце  з англійської мови, Литвиненко Артемій, учень 10 класу – ІІІ місце  з історії  та  ІІІ місце з хімії,  Гусакова  Олександра,  учениця 9 класу – ІІІ місце з  англійської  мови.

     За  результатами  обласного  етапу  олімпіад  наша  школа  посіла III місце в рейтингу серед усіх шкіл міста.

     Традиційно  учні  нашої  школи беруть участь у Всеукраїнських предметних  конкурсах, у  яких  також  домагаються  високих результатів.

     У Міжнародному конкурсі ім. Т.Г. Шевченко призерами та переможцями міського етапу стали: Супенко Михайло, учень 7-А класу – І місце, Овчаренко Кирило, учень 10 класу – ІІІ місце, учитель Овчаренко Валентина Іванівна; Сівер Дарина, учениця 5-Б класу – ІІІ місце, учитель Єфімцев Володимир Миколайович.
     У Міжнародному конкурсі імені Петра Яцика учні нашої школи посіли       4 призових місця. Це Шаблієнко Анастасія, учениця 9-А класу – ІІІ місце, Литвиненко Артемій, учень 10 класу – ІІ місце,  Імомова Каміла, учениця 11 класу – ІІІ місце, учитель Овчаренко Валентина Іванівна; Шевченко Єгор, учень 6-А класу – ІІІ місце,  учитель  Єфімцев  Володимир  Миколайович.

    Крім  предметних  конкурсів  і  олімпіад  учні  школи  успішно беруть участь  в  різноманітних  творчих  конкурсах.

    Так, у конкурсі «Чому я поважаю професію військового» учень 10 класу Овчаренко Кирило посів І місце в міському та І місце в обласному етапі, учитель Овчаренко Валентина Іванівна; учениця 8 класу Кравченко Єва зайняла  І  місце  в цьому конкурсі в номінації «Презентація», учитель Єфімцев  Володимир  Миколайович.

     В обласному інтернет-конкурсі «Прийди, прийди, Святий Миколаю» учень    6-В класу Середа Семен зайняв ІІ місце, учитель Єфімцев Володимир Миколайович.

    У Всеукраїнському конкурсі учнівської творчості «Державотворення» учень 6-А класу Шевченко Єгор посів І місце в міському етапі і ІІІ місце в обласному, а учень 10 класу Овчаренко Кирило зайняв І місце в міському етапі. Учнів підготували вчителі української філології Єфімцев Володимир Миколайович  і  Овчаренко  Валентина  Іванівна.

    Не залишилися  осторонь  від  наших  досягнень і учні початкових  класів.

    12 учнів закінчили 2017-2018 навчальний рік з високим рівнем навчальних  досягнень і нагороджені Похвальними листами: Кучеренко Вадим (3-А клас), Калита Вікторія (3-А клас), Сухаревский Кирило (3-Б клас), Лозяк Микола   (3-Б клас), Щербак Дарина (3-Б клас), Головаш Марія (4-А клас), Гриштопа Артем (4-А клас), Ровнер Анастасія (4-А клас), Прокопенко Микола (4-А клас), Самошкин Тимур, Самошкин  Єгор (4-Б клас), Анічкін  Василь  (4-Б клас).

        У Міжнародному  конкурсі  імені  Петра  Яцика учні 4-Б класу Самошкин  Тимур  і  Самошкин  Єгор посіли  призові  місця.

        У Всеукраїнському математичному конкурсі «Кенгуру»  високі результати  показали Чалий Кирило, Мандронов Олександр, Кучеренко Вадим, Самошкини  Тимур і  Єгор.

        Переможцями  Всеукраїнської  українознавчої гри «Соняшник» стали учні 3-А класу Дівенок Кирило, Бахмет Єлизавета, Бурлаков Іван, Литвинова Наталія, Сергієнко  Артем,  Сухаревський  Кирило та  Кучеренко  Вадим.

      Усі досягнення  наших  учнів є  гордістю школи. Дітей  вітали  в  урочистій  обстановці, їх  прізвища  у  всіх  на  слуху.

      Такі  успіхи  говорять  про  високий  інтелектуальний  потенціал  наших учнів і педагогів.

     Виховна  робота                                                                                           

     У  школі  добре  поставлена  виховна  робота, яка спрямована на    реалізацію Законів України «Про загальну середню освіту», «Національну доктрину розвитку освіти», «Концепцією національно-патріотичного виховання», «Конвенцію про права дитини».

     Виховною проблемою, над якою працює наша школа, є «Впровадження інтерактивних  виховних технологій  на  основі  проектної  діяльності».

     Основними   напрямками    виховної  роботи  були:

     - національно-патріотичне;

     - художньо-естетичне;

     - правове;

     - моральне;

     - екологічне.

     Принципами  виховання  у  школі  є:

  • єдність  виховання  та  навчання;
  • особистісно-орієнтований  підхід  у  вихованні;
  • єдність  національно-патріотичного  і  родинного  виховання;
  • розвиток  творчих  здібностей  учнів;
  • впровадження  творчих  ініціатив.

     У цьому навчальному році виховний процес був спрямований на  виконання  таких  завдань:

  • формування  всебічно розвиненої,  високоосвіченої   соціально активної

    особистості;

  • формування  в  учнів  національної  свідомості  та  правової  культури,

    поваги  до  прав  і  свобод  людини  як  громадянина;

  • створення сприятливих умов для співробітництва вчителів, учнів та їх

    батьків як необхідної умови запобігання правопорушенням і проявам

    жорстокості  та  насильства  в  сім’ї,  учнівському  середовищі;

  • створення  умов  для  розвитку  інноваційної  особистості  та  творчої

    самореалізації  кожного  учня;

  • формування  загальнолюдських  цінностей.

     Протягом року у школі було проведено такі виховні заходи: «Моя країна –  Україна», «Подвиг героїв Крут житиме у віках», «Героям Небесної Сотні присвячується», «Моя родина у роки Другої Світової Війни».

     У рамках місячника родинно-патріотичного виховання були проведені спортивно-масові заходи: «Тато, мама, я – спортивна cім’я», «День матері», «День вишиванки», «Я – частина своєї Батьківщини».  Активну участь учні школи брали також у міських заходах і конкурсах: «Чому я поважаю професію військового», «Шевченківські дні», міський етап Всеукраїнської військово-патріотичної гри «Сокіл-Джура». Проводились єдині години спілкування та тематичні лінійки на національно-патріотичну тематику: «Чорнобиль у моєму серці», «Україна – частина Європи», «Тільки пам’ять не сивіє», «Незалежна і самостійна» та інші.

     Учителі та учні школи брали участь у шкільних, загальноміських, обласних та  Всеукраїнських  конкурсах  і  акціях  таких  як:

  • «Подаруй  людям  тепло  свого  серця»;
  • «Я – господар»;
  • «Чиста  школа»;
  • «День  сім’ї»;
  • «День  здоров’я»;
  • «Замість  ялинки – святковий  букет»;
  • участь  у  міських  новорічних  заходах;
  • змагання  з  футболу  на  призи  клубу «Шкіряний  мя’ч»;
  • «Величне  свято  Великодня»;
  • Всеукраїнська  акція  «Від  серця  до  серця»;
  • акція «16 днів  проти  насильства»;

     Активними учасниками всіх регіональних, міських та шкільних заходів були: Литвиненко Артемій, Ландарь Іван, Овчаренко Кирило, Анічкіна Христина, Бережна Софія, Сидоров Євген, Нечай Людмила, Головаш Ярослава, Ярослав Анастасія, Зеленський Кирило, Сурмай Максим та Обоянський  Богдан.

     Яскраво та креативно проявили себе на сцені: Гончаренко Аліса, Гребенюк Даніїл, Костенко Анастасія, Луніна Софія, Сімак Єлизавета, Крисько Мирослава,  Супенко  Михайло, Сидорчук  Ян, Аль-Сьюф Марітана та Волошина  Ангеліна.

      Значна увага у виховній роботі школи приділялася співпраці з батьками. Проводились загальношкільні батьківські збори та лекторії, у ході яких заступники директора, соціальний педагог, практичний психолог і вчителі надавали  батькам  практичні поради та рекомендації по створенню позитивних умов для розвитку та виховання дітей. Велася просвітницька співпраця з міською лікарнею (лікарі Мартиненко О.А., Бабенко О.В.), ЦССССМ (Бакланова Г.О.).

     Експериментальна робота

     Цей навчальний  рік став завершальним  етапом експерименту регіонального рівня з теми «Формування міжкультурно-орієнтованої особистості  засобами  міжкультурної  освіти в педагогічній системі школи». 

П’ять років плідної співпраці педагогів й учнів показали ефективність поставлених задач. Цього року школа пройшла відбір і стала учасником  литовсько-українського проекту «На шляху до змін», в ході якого 6 учнів та 3 вчителі школи відвідали м. Вільнюс, де познайомилися з системою роботи  литовських шкіл, що стало поштовхом для  впровадження в роботу нашої школи  передового європейського досвіду, побудови  партнерських стосунків з учнівським самоврядуванням. За підсумками проекту литовською стороною профінансовано проведення в школу швидкісного Internet, який забезпечує повне покриття будівлі школи. Учнями школи  ініційовано проект «Від мрій до дій», який реалізується з листопада по теперішній час. Педагогічний колектив і надалі буде підтримувати учнівські ініціативи, розширювати діапазон участі шкільного парламенту в роботі нашої школи.

     7 педагогів  школи активно впроваджують у навчальний процес курс «Культура  добросусідства».  Досвід  роботи  за цим курсом був представлений на V робочій нараді  навчальних закладів України в місті Львові вчителем Чередниченко В.О. та на ІХ міжнародній виставці «Інноватика в сучасній освіті» в місті  Києві – Чернишовою Я.О.

     З метою  залучення учнів до європейської культури  у цьому навчальному році з ними було проведено ряд заходів, серед яких:

  - фотовиставки «Подорожуємо Україною» та «Мандруємо світом»;

  - флеш моб  «День миру»;

  - квест «Ми – європейці»;

  - вікторина «Єврознайки».

    За вагомий внесок у розвиток освіти України школу нагороджено дипломами  та  грамотами  Міністерства  освіти  і  науки  України.

         Психологічний  супровід  та  соціальний  захист.

     У школі  працюють  практичний  психолог  та соціальний педагог, які  слідкують  за розвитком наших дітей, сприяють  їх  соціальній  адаптації, забезпечують психологічний супровід навчально-виховного  процесу.

     У цьому навчальному році робота  психолога  школи  проводилась  за  такими  напрямками:

-  діагностика  та виявлення  проблем  соціально-психологічного  характеру;

-  корекційно-розвивальна  работа  з  дітьми;

-  консультації  для  батьків,  дітей  та  педагогів.

    Для  адаптації  малюків до школи був організований психологічний супровід  майбутніх  першокласників  та  їх  батьків.

     З учнями старших класів проводилася робота з виявлення їх професійних  нахилів  та  уподобань.

     З метою профорієнтації, було організовано відвідування 9-тикласниками професійних ліцеїв Рубіжного, де їх познайомили з робочими спеціальностями,  яким  навчають  у  нашому  місті.

Здоров'я  та спорт.

     Велика увага в школі приділяється заняттям  фізкультурою та спортом.  Для цього в нас є малий гімнастичний зал з м'яким килимовим покриттям, великий  спортивний  зал і  спортивний  майданчик  у  дворі  школи.

     Також  на  базі  школи  працюють  секції  баскетболу  та  карате.

     У цьому навчальному році дуже активними в спортивному житті школи були учні 6-х класів, що дозволило їм домогтися високих результатів. Так, в міських змаганнях «Олімпійське лелеченя» серед шестикласників міста команда нашої школи виборола ІІ місце. Команду представляли: Гребенюк Артем, Соколенко Микита, Гончаров Олександр, Зубов Захар, Ткаченко Ярослав, Демченко Ілля, Костенко Анастасія, Чумак Олександра, Козюберда Катерина, Косенко Аліса, Самохвалова  Вікторія  і  Бірюкова  Дарина.

     Уже четвертий рік команда нашої школи впевнено є лідером у міському турнірі  з  баскетболу. У підсумку, в цьому році команда наших дівчаток посіла  ІV місце,  а  хлопчаки  традиційно  стали  переможцями  турніру.

      Жіночу команду представляли: Свілогузова Софія, Дрокіна Даяна, Матасова  Анна, Сіра  Катерина  і  Романенко  Валерія.

      Чоловічий склад команди: Зеленський Кирило, Рубан Іван, Гоголь Владислав, Обоянський  Кирило, Сурмай  Максим.

      Команда школи вже другий рік стає переможцем престижного міського військово-спортивного конкурсу «Спартакіада ​​допризовної молоді» та представляла наше місто на обласних змаганнях. До складу команди входили учні 9-х – 11-х класів: Гоголь Владислав, Стариков Антон, Рубан Данило, Олійник Ростислав, Сидоров Євген, Слєпокуров Ілля  та  Атаманичев Марко.

       Довгоочікуваною  для  нас стала перемога на міських змаганнях шкіл міста з волейболу «Кубок Єфросиніна». Склад команди: Демченко Ілля, Гоголь Владислав, Задорожній Владислав, Атаманичев Марко, Сайко Владислав, Кравченко  Микита  та  капітан  команди  Рубан  Іван.

     Команди переможців підготували наші педагоги-чоловіки: Дембовський Юрій  Миколайович  і  Ємчук  Дмитро  Валерійович.

      Відмінно на міських змаганнях з шашок представили нашу школу Рубан Данило, який  виборов  ІІ  місце, та  Савченко  Матвій – ІІІ  місце.

    У міському турі  дитячо-юнацької  патріотичної гри «Сокіл  Джура» команда  нашої  школи  посіла  ІІІ місце.

     Техніка  безпеки  та  охорона  праці

      У школі створені всі необхідні умови  для  безпеки  дітей  і  охорони  праці. Розроблено  заходи  щодо  попередження  травматизму.

      Щорічно всі співробітники школи проходять плановий медичний огляд.     З  усіма  учнями  проводяться  інструктажі  та профілактичні  бесіди  з  безпеки  життя  та  здоров'я.

      Навчальні  кабінети  оснащені  вогнегасниками  та  медичними  аптечками.

      Для попередження травматизму налагоджена система ранкового прийому дітей до школи, чергування учнів і вчителів на перервах, супровід дітей початкових  класів  у  їдальню  та  на  прогулянки.

      Силами технічного персоналу підтримуються необхідні санітарно-гігієнічні умови в школі. Щодня проводиться вологе прибирання навчальних кабінетів, коридорів і вестибюлів. Відповідно до вимог санстанції обробляються  туалети.

       У школі є обладнане сховище, яке при необхідності здатне прийняти основну масу учнів. Щорічно проводиться День цивільного захисту, в ході якого  учні  на  практиці  відпрацьовують  навички  екстреної  евакуації.

     Фінансово-господарська  діяльність.

     У вересні 2017 року на загальношкільних батьківських зборах з ініціативи Ради школи  шляхом голосування батьків була визначена сума добровільних батьківських внесків – 20 грн. на місяць з сім'ї на підтримку технічного стану школи.

     Завдяки цим коштам, незважаючи на постійне подорожчання всіх матеріалів,  нам удавалося протягом року підтримувати і навіть перетворювати  нашу школу, а саме:

  1. Проведений повний ремонт 318 кабінету, який був знищений внаслідок багаторічного затікання покрівлі (штукатурні і шпаклювальні суміші, малярська  сітка, ґрунтовка, побілка, електропровід, розетки, вимикач, шпалери, фарба на  підлогу  та  батареї, валики, щітки).

  2. Заварено 30 свищів на трубах опалення в тих місцях, де неможливо поставити  хомути (зварювальні  роботи).

  3. Куплений  і  замінений  старий  тріснутий  унітаз  в  чоловічому  туалеті  на ІІ поверсі (унітаз, гофра, силікон, кріплення).

  4. Побудовано додатковий туалет на I поверсі школи (керамогранітна плитка на підлогу, клей для плитки, унітаз, гофра, унітазний бачок, кліпси, екопластова  труба, фітинги,  шарові  крани, шланги на воду, мийка, змішувач, шпаклювальні суміші, ґрунтовка, фарба, шпінгалет, кріплення).

  5. Куплені  руберойд,  смола,  мастика  та  газ   для  встановлення  латок    на протікаючих   ділянках  даху  спортивної   зали  (руберойд,  смола,  мастика, бензин  для  паяльної  лампи,  газ  для  балона).
  6. Зроблено  зовнішнє  освітлення  на  даху  по  периметру  школи  (електро-провід,  кліпси,  гофра   під   провід,  розпаєчні   коробки,  вимикач,  ізолента, кріплення).

  7. Відреставровано близько 150 стільців (електроди, зварювання, болти з гайками, шайби, саморізи, скоби  для  степлеру).

  8. Замінена ділянка водопроводу та каналізації в кабінеті технічної  праці (каналізаційна труба, екопластова труба, фітинги, крани).

  9. Перед травневими святами були побілені  вапном  шкільний  паркан, та бордюри  (вапно, щітки).

  10. Замінена  ділянка  зливової каналізації на III поверсі школи (труба, муфти, силікон, кріплення, саморізи).

  11. У школу куплена  мітла  та  декілька  віників.

  12. На прохання батьків зроблено  шлагбаум  на  в'їзді  в школу (труба, навіси, зварювання, фарба,  петлі, замок, цемент  для  бетонування  стовбців).

  13. Зроблено 2  козли та  пересувна  платформа  для виконання ремонтних робіт  на  висоті (болти, гайки, скоби, цвяхи, електроди, зварювання, металевий  профіль, труби, підшипники, фарба).

  14. Повністю  обладнаний та оснащений кабінет технічної праці. Встановлено та підключено 9 стаціонарних електричних швацьких машин (силовий кабель, гофра, дріт заземлення, ізоляція, пускачі, автомати, гумові килимки, з’єднувачі, клемники, кріплення, болти, гайки, шайби, само різи, замір супротиву  ізоляції  та  заземлення).

  15. Величезні кошти витрачені на створення в школі  нового конференц-залу (мідний електропровід, розетки, вимикачи, світильники, розпаєчні коробки, електрощит, автомати, 38 ОSB-плит на підлогу, цвяхи, саморізи, пресшайби, штукатурні та шпаклювальні суміші, малярська сітка, ґрунтовка, шпателі, валики, пензлі, фарби, плінтус на стелю, МДФ-вагонка, лінолеум на сцену, клей ПВА, алюмінієва смужка, плінтус на підлогу, 2 дверні коробки, 2 дверних полотна, 2 замки, 4 дверних навіси, дверні ручки, багети для штор і завіси на сцену, кріплення).

  16. З куплених  тканин  пошиті  костюми  та  сукні  в  шкільну костюмерну.

  17. Відремонтовані шкільна болгарка та перфоратор (запчастини для їх ремонту).

  18. У їдальні відремонтовані  м’ясорубка  та  марміт (деталі для їх ремонту).

  19. Спиляно  декілька  аварійних дерев (бензин  для  бензопили)

     Для виконання всіх цих робіт протягом року купувалися різні будівельні   та  витратні  матеріали. Докладний письмовий звіт про придбання  яких я надав класним керівникам. Детально з ним можна ознайомитися на класних батьківських  зборах. На кожну покупку є товарні чеки, які перевірено головою  Ради  школи Демченко Тетяною Сергіївною та скарбником Ради школи  Обломій  Оленою Вікторівною.  Якщо в когось є будь-які питання,  я  готовий  на  них  відповісти.

     На моє глибоке переконання, прозорість та відкритість фінансових відносин  є  основою  для  взаємної  довіри  та  плідної  співпраці з батьками.

     Від себе особисто та від усього нашого колективу я хочу висловити всім батькам величезну подяку за вашу фінансову допомогу. Незважаючи на важке матеріальне становище багатьох з вас, ви поділяєте з нами проблеми школи. Завдяки Вам ми виживаємо та залишаємося на плаву.

     Крім  батьківської  допомоги,  за  кошти  міського бюджету (7 тис. грн.) був придбаний  новий  двокамерний  холодильник    на  кухню  шкільної  їдальні.

    Протягом  вересня – листопада 2017 року за кошти міського бюджету був виконаний  ремонт  ділянки  шкільної  покрівлі  площею 1706 м. кв.

     Як вже було сказано, у цьому році наша школа стала учасником  Литовсько-українського  проекту «На шляху до змін», за підсумками якого наші Литовські партнери  профінансували  проведення  в  школу швидкісного  Internet,  та  його річну  абонентську платню. Цей  Internet забезпечує  повне  покриття  усієї  будівлі  нашої школи. Вартість  встановленого  у школі обладнання  та виконаних  провайдером  робіт  склала  60 тис. грн..

    Завершуючи свій звіт, хочу запевнити вас, що завжди намагатимусь реагувати на всі ваші звернення, зміцнювати ту атмосферу довіри, партнерства, яка вже склалася в колективі вчителів, батьків та учнів.                       І надалі як директор школи докладатиму всіх сил, щоб спільними зусиллями досягати нових успіхів у навчанні та вихованні учнів, в  утвердженні позитивного іміджу школи,  у виконанні  нею  своєї  головної місії – виховання  і  розвитку  наших  дітей, підготовки  їх  до  самостійного дорослого  життя.

    Адміністрація та педагогічний колектив Рубіжанської  спеціалізованої школи І – ІІІ ступенів № 2 докладатиме всіх зусиль, щоб наш навчальний заклад був для дітей – школою радості, для батьків – спокою і надії, а для вчителів – місцем  творчості  та  самореалізації.

         

Коментарі:
Залишати коментарі можуть тільки авторизовані відвідувачі.