Project news
Найзахопливіші детективи для підлітка
Wizeclub Education: курси додаткової освіти в Україні
Що робити, якщо болить поперек
Онлайн академія Mate academy – від мрії потрапити в IT до першої роботи
Мобільні додатки для підтримки організації навчання та співпраці в освітньому процесі
Школа англійської для дітей: важливість навчання та як вибрати кращу школу
Хто такий Зевс?
Вивчаємо англійську за допомогою читання
Благодійність та соціальна відповідальність бізнесу
Як обрати надувний басейн?
Як створити і розкрутити групу у Фейсбуці без блокування
Практичні рекомендації по вибору школи англійської мови
Options for checking articles and other texts for uniqueness
Різниця між Lightning та USB Type-C: одна з відмінностей iPhone
Столична Ювелірна Фабрика
Відеоспостереження у школі: як захистити своїх дітей?
Чим привабливий новий Айфон 14?
Розширений пакет за акційною ціною!
iPhone 11 128 GB White
Програмування мовою Java для дітей — як батьки можуть допомогти в навчанні
Нюанси пошуку репетитора з англійської мови
Плюси та мінуси вивчення англійської по Скайпу
Роздруківка журналів
Either work or music: 5 myths about musicians and work
На лижі за кордон. Зимові тури в Закопане
Яку перевагу мають онлайн дошки оголошень?
Огляд смартфону Самсунг А53: що пропонує південнокорейський субфлагман
БЕЗПЕКА В ІНТЕРНЕТІ
Вітаємо з Днем Вчителя!
Портал E-schools відновлює роботу
Канікули 2022
Підписано меморандум з Мінцифрою!
Voting
Як Вам новий сайт?
Total 82 common:people_all_forms

Тематична педрада-тренінг

Date: 10 січня 2022 о 12:55, Refreshed 10 січня 2022 о 13:02
115 views

Освіта в Україні рухається вже запланованою траєкторією під назвою «Нова українська школа», ця подорож у наступному році дійде до базової школи. Перед нашими педагогами стоїть завдання не тільки прокласти маршрут далі від початкової школи до базової, а й вибудувати цілісну освітню  подорож дитини в Новій українській школі.  На допомогу прийде діяльнісний підхід, який є способом реалізації ідей та змісту НУШ, а також  відповіддю на питання: «ЯК навчати дітей сьогодні?».

06 січня, напередодні Різдва, у Рубіжанській СШ №2 відбулася тематична педрада-тренінг з теми «Реалізація діяльнісного підходу в адаптивному циклі базової середньої освіти відповідно до Концепції Нової української школи». Вчителі початкової школи (Людмила Максютенко,           Катерина Попова, Валентина Чередниченко, Маргарита Шаблієнко, Ірина Олефіренко) під керівництвом заступника директора з навчально-виховної роботи Юлії Моісєєвої вирішили продемонструвати вчителям базової школи зміни у підходах до навчання в НУШ на практиці, допомогти розібратися з технологіями діяльнісного підходу та з методами його впровадження.

Вся робота була побудована у вигляді структури уроку. Вчителі визначили цілі та завдання педради, використавши онлайн-застосунок «Мentimeter» та попрацювавши з QR-кодами. Далі педагогічні працівники познайомилися з етапами ранкової зустрічі, обговорили питання: «Чи варто продовжувати цю традицію в базовій школі?», «Хто буде проводити ранкові зустрічі?», «Скільки часу потрібно?» та ін.

В ході педагогічної ради  вчителі мали можливість розглянути перелік компетентностей та наскрізних вмінь, визначених в Держстандартах початкової та базової освіти, а також познайомитися з дев’ятьма освітніми галузями.

Те, що кооперативне навчання може здійснюватися не тільки в групах, але й в парах, показала Валентина Чередниченко, запропонувавши відпрацювати навчальні одиниці за допомогою інструменту «Броунівський рух».  В особливості групової роботи та інтеграції освітніх галузей занурилася разом із вчителями Ірина  Олефіренко, показавши  на прикладі фрагменту уроку в 3-му класі за науково-педагогічним проєктом «Інтелект України», як можна урізноманітнити види діяльності під час одного уроку.

Вправа «Карусель», яку запропонувала Катерина Попова, стала ще одним ефективним варіантом кооперативного навчання для одночасного включення всіх учнів класу в активну роботу.

Зі стратегіями розвитку критичного мислення «Входження в картину» та «РАФТ» познайомила вчителів Людмила Максютенко. Педагоги проявили свою креативність під час презентації своїх робіт. Але на цьому педрада не завершилася, Юлія Моісєєва запропонувала учасникам педради створити свій власний медіапродукт, таким чином розглянути ще одну технологію кооперативного навчання «метод проєктів». І на останок Маргарита Шаблієнко запропонувала розглянути принципи формувального оцінювання та рефлексії. Учасники оцінили свою роботу  на «Сходинках успіху», прикріпивши умовного себе на відповідну сходинку, та залишили свої побажання на святковій ялинці.

Всі неймовірно стомилися, але знаємо точно, що п’ять годин плідної роботи не пройдуть даремно. Ми прагнемо до того, щоб наша школа діяла як команда у впровадженні реформи НУШ, а всі вчителі, незалежно, який предмет вони викладають, бачили спільні цілі в навчанні учнів і так само спільно працювали для їх досягнення. Педрада-тренінг – це лише один із компонентів плану дій з реалізації перехідного періоду, тому на нас ще чекає багато спільної, але цікавої роботи. Далі буде…

Comments:
Only authorized users can leave comments.